ساعت کار: از شنبه تا پنجشنبه ساعت 7:30 الی 16

مالیات

تبصره ماده 100 مالیات های مستقیم چیست

تبصره ماده 100 جزو قوانین تسهیل کننده دریافت مالیات و جلوگیری از اختلافات مودی و سازمان امور مالیاتی است. صاحبین مشاغل با یک سری شرایط می توانند از این قانون برای تعیین مالیات و پرداخت آن بدون ارائه مدارک و اسناد استفاده کنند. البته قابل ذکر است که در صورت عدم پذیرش اطلاعات توسط سازمان، اختیار تغییر و تعیین مبلغ جدید توسط او وجود دارد. در ادامه با ما همراه باشید تا به صورت اجمالی با این روش آشنا شویم.

تبصره ماده 100 یکی از بهترین روش ها برای محاسبه و پرداخت مالیات به خصوص برای مشاغل نوپا و کوچک است. این تبصره امکان آن را می دهد تا مالیات خود را با وارد کردن اطلاعات مالی کسب ‌و‌ کار در فرم توافق تبصره ماده 100 به صورت آنی محاسبه و پرداخت کنید.

 

معرفی صاحبان مشاغل

از آنجایی که تبصره ماده 100 برای صاحبین مشاغل و ارائه کنندگان خدمات و کالاها با یک سری شرایط تعیین شده است، ابتدا به معرفی این نوع مودیان می‌ پردازیم. در قانون مالیات ‌های مستقیم، مودیان به اشخاص حقیقی و حقوقی تقسیم شده ‌اند و در میان اشخاص حقیقی دو گروه افراد حقوق بگیر و صاحبین مشاغل وجود دارند.

افرادی که جزو صاحبین مشاغل و اصناف طبقه بندی می ‌شوند، کسانی هستند که حقوق بگیر نبوده و زیر مجموعه فردی کار نمی ‌کنند. در نتیجه این افراد مشاغل خاص خود را دارند؛ بنابراین در یک جمع بندی می ‌توان گفت صاحبان مشاغل افرادی هستند که:

“تمامی کسانی که به نوعی دارای شغل بوده و در قالب افراد حقیقی فعالیت می ‌کنند،  به عنوان صاحبان مشاغل شناخته شده و باید  مالیات پرداخت کنند. این افراد در طول دوره مالی سالیانه خود درآمد داشته و می ‌بایست بر اساس دسته بندی که برای آنها وجود دارند، یک سری تکالیف را انجام دهند”

 

نکته: با توجه به ماده 97 ق.م.م، سازمان امور مالیاتی مشاغل را به 3 گروه کلی تقسیم کرده است. این گروه بندی برای انجام یک سری تکالیف تعریف شده که بر حسب بزرگی، نوع حجم معاملات و شغلی که این افراد دارند، مسئولیت های مختلفی را شامل می ‌شوند.

 

برای درک اینکه صاحبان مشاغل چه افرادی را شامل می ‌شوند می ‌توان به موارد زیر اشاره کرد که عبارتند از:

  • اصناف.
  • کسبه.
  • صاحبین فروشگاه ‌های زنجیره‌ ای.
  • مشاغلی که در صنعت کار می‌ کنند.
  • صاحبین کارخانه ‌ها.

 

برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید  از مشاوره رایگان کوسسه حقوقی سلوک استفاده نمایید

 

تبصره ماده 100 چیست

بخشی از قوانین برای تسهیل امور مالیاتی مشاغل اختصاص دارد. تبصره ماده 100 را نیز می‌ توان جزوی از این دسته قوانین دانست که اولین بار در تیرماه سال 1394 ارائه شد و در راستای حمایت از مشاغل در نظر گرفته شده است. ابتدا به تعریف تبصره ماده 100 به زبان ساده می‌ پردازیم که می ‌گوید:

تبصره ماده 100 اعلام می‌ کند که در صورت کم بودن ارزش فروش خدمات یا محصولات ارائه شده در یک سال مالی از سقف تعیین شده، انجام برخی تکالیف برای صاحبین مشاغل لازم الاجرا نیست”.

این قانون با توجه به بند 23 ماده واحده قانون اصلاح مالیات‌ های مستقیم وضع شده است. هدف آن کمک به رونق کسب‌و‌کارها و کاهش اختلافات میان مودی و سازمان امور مالیاتی می ‌باشد.

 

برخی از مزیت ‌هایی که صاحبین مشاغل و مودیان را به استفاده از این روش برای پرداخت مالیات سوق می ‌دهد عبارتند از:

  • عدم انجام برخی تکالیف مالیاتی: تکالیف مذکور مطابق با دستورالعمل تبصره ماده 100 قانون مالیات مستقیم برای عملکرد سال 1401 شامل نگهداری اسناد و مدارک موضوع ق.م.م مصوب 1394 می ‌باشند.
  • محاسبه مقطوع مالیات: مودیان می‌ توانند با پرکردن فرم توافق تبصره ماده 100 مالیات‌ شان را به صورت مقطوع محاسبه نمایند.
  • عدم ارسال اظهارنامه : یکی دیگر از مزیت‌ های استفاده از تبصره ماده 100، معاف شدن از  ارسال ظهارنامه است. البته باید بدانید که این تبصره نمی ‌تواند لزوما از رسیدگی به اظهارنامه‌ های مالیاتی ارسال شده جلوگیری نماید.