صفر تا صد داوری در قراردادها
یکی از موارد مهم حقوقی در قراردادها، داوری در آنها است که در مشاوره حقوقی قرارداد هم به این مسئله اشاره میشود. در هنگام تنظیم قرارداد بررسی بند مربوط به داوری نیاز به تخصص و تجربه بالایی دارد. خیلیها بدون اطلاع از موارد قانونی مربوط به داوری در قراردادها دست به انتخاب داور زده و در بسیاری از مواقع هم با مشکلاتی در این راه روبرو میشوند. استفاده از خدمات مشاوره حقوقی میتواند راهکاری عالی برای کسانی باشد که به دنبال حل این مشکل هستند. داوری همانطور که از اسمش پیداست برای حل اختلاف میان طرفین در نظر گرفته میشود. حال تصور کنید که خود بند مربوط به داوری تبدیل به یک چالش بزرگ برای طرفین قرارداد شود. برای اینکه در چنین منجلابی گرفتار نشده و با اطمینان بالا قراردادهای خود را امضا نمایید، در ادامه این مقاله همراه ما در لامینگو بمانید.
آیا داور در قرارداد همان دادگاه است؟
دادگاه در نقش قضاوت در پروندههای مختلف حقوقی و کیفری یکی از مراجع عالی برای داوری است. اما داوری به جای دادگاه در نقش قضاوت قرار میگیرد. هرچند در مواقعی به دلایل عدم صلاحیت و یا اعتراض هر یک از طرفین موضوع پرونده به دادگاه ارجاع داده شده و دستور از داوری به دادگاه میرسد، اما بااینحال داوری نقش متفاوتی از دادگاه داشته و شرایط و ضوابط مربوط به آن تفاوتهایی با دادگاه دارد که در ادامه به بررسی همه این موارد خواهیم پرداخت. اطلاع از این اطلاعات در زمان عقد قرارداد میتواند برای آینده شرایط بهتری برای شما فراهم نماید.
چرا باید از داور در قراردادها استفاده کنیم؟
قبل از پرداختن به موارد حقوقی درباره داور قرارداد بهتر است به این سؤال مهم پاسخ دهیم. چرا باید از داور در قراردادها استفاده کنیم؟ اختلاف امری طبیعی در قراردادهای حقوقی است و دلایل زیادی هم برای آن وجود دارد که خیلی از آنها قابل پیشبینی نیستند. عدم اجرای تعهدات تنها یکی از سادهترین دلایل بروز اختلاف در چنین قراردادهایی است که در هنگام عقد قرارداد قابل پیشبینی است. حتی با استفاده از خدمات مشاوره حقوقی هم میتوان تا حدی برخی دیگر از چالشهای پیش روی کاربران را در هنگام تنظیم قرارداد پیشبینی کرد اما بازهم مواردی هستند که از چشمها و ذهنها پنهان میمانند. بهترین راه در این مواقع تعیین داور برای حل اختلاف است. تعیین داور باعث میشود تا هم در صورت بروز اختلاف هزینه کمتری روی دست طرفین قرارداد باقی بماند و هم رسیدگی به اختلاف آنها نیز در زمان کمتری صورت پذیرد.
داوری بهقدری اهمیت دارد که در پارهای از اوقات در برخی مناطق شاهد هستیم که افرادی با افزایش تجربه و تخصص خود در این نقش، خود را بهعنوان داور قراردادهای حقوقی معرفی کرده و از این راه کسب درآمد مینمایند. این موضوع نشان از اهمیت بالای این بند در قراردادهای حقوقی است که در هنگام بررسی قرارداد باید نگاه ویژهای به آن داشت.
گروه حقوقی سلوک ارائهدهنده خدمات مشاوره حقوقی قرارداد بهصورت کاملاً تخصصی است. تیم حرفهای وکلای سلوک با تجربه بالا در این زمینه بهترین توصیهها را برای شما خواهند داشت. برای آسودگی خیال خود میتوانید از این خدمات لامینگو استفاده نمایید.
داوری برای چه قراردادهایی انجام میشود؟
انتخاب داور برای قراردادها چالشهایی را برای کاربران به دنبال دارد. اما این نکته را نیز باید در نظر داشته باشید که برای هر قراردادی و هر پروندهای نمیتوان از داور استفاده کرد. در برخی موارد تنها دادگاه است که صلاحیت رسیدگی به آنها را داشته و حتی در صورت تعیین داور در این قراردادها نیز نمیتوان به آنها استناد کرده و چارهای جز استفاده از دادگاه نخواهید داشت. بهترین راه برای تشخیص چنین قراردادهایی استفاده از خدمات مشاوره حقوقی قرارداد است. با این حال در یک نکته کلی میتوان اظهار داشت که رسیدگی به پروندهها و قراردادهایی که عواقب کیفری دارند و یا مواردی مانند نکاح، طلاق و از این قبیل موارد نمیتوانند از طریق داوری مرد قضاوت قرار بگیرند و در این مواقع چارهای جز مراجعه به دادگاه نخواهید داشت.
نحوه تعیین داور در قراردادها
انتخاب داور در قراردادها روند سادهای دارد اما نیاز به بررسیهای دقیقی داشته و حتی استفاده از خدمات مشاوره حقوقی قرارداد در این زمینه نیز میتواند الزامآور باشد. هر قراردادی دارای بندهای مختلفی است که یکی از این بندها را میتوان به انتخاب داور اختصاص داد. طرفین در این بند فرد حقیقی یا حقوقی را بهعنوان داور انتخاب نموده و وی را بهعنوان مرجع حل اختلاف در آینده تعیین میکنند. تا این جای کار مراحل ساده است. اما برای بقیه موارد استفاده از مشاوره حقوقی در زمان تنظیم قرارداد لازم خواهد بود. در این بند طرفین بایستی ریزبهریز موارد و اختلافاتی که میتوانند به داور ارجاع داده و مشخصات وی و مواردی ازایندست را در قرارداد درج کنند. از این گذشته امکان انتخاب تعداد اشخاصی بیشتری هم بهعنوان داور وجود دارد. در این موارد عرف است که تعداد داوران برای امکان رسیدگی راحتتر، فردی باشد.