مشمولان تبصره ماده 100 مالیات های مستقیم از نگهداری اسناد و مدارک موضوع این قانون و تسلیم اظهارنامه عملکرد معاف خواهند شد. به یاد داشته باشید که یکی از شروط بهرهمندی از مزایای تبصره تشویق مالیاتی پرداخت کامل مالیات در سالهای گذشته و نداشتن بدهی است. در پاسخ به سوال پرونده ای مالیاتی من از کجا قابلمشاهده است، باید شما را به سامانه استعلام مالیات ارجاع دهیم.
شرایط استفاده از تبصره ماده 100 مالیات های مستقیم
مودیان مالیاتی که قصد بهرهمندی از مزایای تبصره ماده 100 مالیات مستقیم را دارند، باید شرایط لازم برای ثبتنام اظهارنامه مالیاتی داشته باشند. در ادامه شرایط استفاده از این مشوق مالیاتی را برایتان بیان میکنیم:
- اولین شرط بهرهمندی از مزایای تبصره ماده 100 قانون مالیاتهای مستقیم 1403 این است که مجموع فروش کالا و خدمات در سال 1402 باید حداکثر 150 برابر سقف معافیت مالیاتی (18 میلیارد تومان) باشد.
- مودیان مالی مشمول تبصره ماده 100 باید مالیات سال گذشته خود را بهطورمقطوع تعیین و پرداخت کرده باشند یا برگ تشخیص صادره از سازمان امور مالیاتی موردقبول مودی باشد.
- ثبتنام اظهارنامه مالیاتی تبصره ماده 100 و همچنین درخواست استفاده از این تبصره باید تا پایان مهلت ثبتنام اظهارنامه مالیاتی در سامانه مربوطه ثبت و برای سازمان امور مالیاتی ارسال شده باشد.
از آنجاییکه قیمتگذاری تاثیر مستقیمی روی مجموع فروش محصولات و خدمات دارد، توصیه میکنیم بدون داشتن اطلاعات کافی اقدام به تعیین قیمت نکنید. به این منظور پیشنهاد میکنیم مقاله قیمتگذاری را مطالعه کنید تا دانش کافی درباره انواع روشهای قیمتگذاری به دست آورید.
چگونگی استفاده از ماده 100 قانون مالیات های مستقیم سال 1403
کلیه مودیان مالیاتی مشمول ماده 100 قانون مالیات مستقیم باید نسبت به ثبتنام اظهارنامه مالیاتی تبصره 100 اقدام کنند. نحوه ثبتنام این اظهارنامه از اظهارنامه مالیاتی عادی متفاوت است که در ادامه به آموزش آن میپردازیم:
- وارد صفحه اصلی سامانه درگاه ملی خدمات مالیات به آدرس my.tax.gov.ir شوید و کد ملی، رمز عبور و عدد تصویر امنیتی را وارد کنید. درصورت نداشتن نام کاربری و رمز عبور، ابتدا باید در سامانه اظهارنامه مالیاتی تبصره ماده 100 قانون مالیاتهای مستقیم به آدرس ntr.tax.gov.ir ثبتنام کنند.
- در این مرحله باید کد ۶رقمی ارسالشده به شماره تلفن همراهتان را وارد کنید و دکمه ورود به سامانه را بزنید.
- با ورود به صفحه حساب کاربری، پیغامی با کادر قرمز در بالای صفحه با متن «جهت ارسال اظهارنامه عملکرد و توافق تبصره ماده 100 اینجا کلیک نمائید» نمایش داده خواهد شد که باید روی آن کلیک کنید. بهاینترتیب وارد سامانه ثبتنام اظهارنامه مالیاتی تبصره ماده ۱۰۰ خواهید شد.
- چنانچه بیش از یک پرونده مالیاتی دارید، ابتدا باید پرونده موردنظرتان را در این مرحله انتخاب کنید.
- با انتخاب پرونده مالیاتی موردنظر، اطلاعات هویتی را مشاهده خواهید کرد. چنانچه از صحت اطلاعات اطمینان دارید، روی دکمه سبزرنگ «ثبت اظهارنامه و فرم استفاده از تبصره ماده 100» کلیک کنید.
- در این مرحله باید سال عملکرد و نوع فعالیت را مشخص کرده و از قسمت نوع اظهارنامه گزینه «فرم تبصره 100» را انتخاب کنید. در نهایت دکمه «تایید» را بزنید.
- در صفحه بازشده، اطلاعات هویتی خود را مشاهده خواهید کرد که در صورت اطمینان از صحت اطلاعات باید دکمه «ذخیره و ادامه» را بزنید.
- در این مرحله باید دادههای مربوط به مبالغ فروش را وارد کرده و سپس روی دکمه «افزودن» کلیک کنید.
- در نهایت قبض مالیاتی صادره به شما نشان داده خواهد شد. در صورت موافقت با مبلغ روی دکمه «صدور قبض» کلیک کنید.
توجه کنید که سازمان امور مالیاتی سامانههای مختلفی را برای انواع مالیات راهاندازی کرده است. بهعنوان مثال، صاحبان مشاغل برای پرداخت مالیات ارزش افزوده فقط میتوانند از طریق اقدام کنند که با بخش اظهارنامه مالیاتی تبصره 100 کاملا متفاوت است.
تهیه گزارشهای مالیاتی بدون کمترین خطا با نرمافزارهای سپیدار سیستم
در این مقاله به بررسی تبصره ماده 100 مالیات های مستقیم پرداختیم و به سوال «چه کسانی میتوانند از تبصره ماده 100 استفاده کنند» پاسخ دادیم. این تبصره برای تشویق مودیان برای پرداخت مالیات و گسترش فرهنگ مالیاتدهی در نظر گرفته شده است. نکته مهم برای بهرهمندی از مزایای تبصره ماده 100 قانون مالیات مستقیم ثبت اظهارنامه مالیاتی و ارائه مدارک و دفاتر به سازمان امور مالیاتی است.
برای تهیه گزارشهای مالیاتی توصیه میکنیم از نرمافزارهای حسابداری سپیدار سیستم استفاده کنید تا خیالتان بابت صحت دادهها کاملا راحت باشد. چنانچه هرگونه سوالی درباره قوانین مالیاتی و تبصره ماده 100 دارید، در بخش نظرات مطرح کنید. کارشناسان ما در سریعترین زمان ممکن پاسخگوی سوالاتتان خواهند بود.